dilluns, 5 de desembre del 2011

Aquest Nadal.... me'n vaig al Sud a aprendre!

Passa de gastar diners en grans superfícies, ja que moltes ONG ja tenen preparades les seves propostes de turisme responsable i solidari o oportunitats de voluntariat per a aquestes festes d’hivern. Les opcions són diverses i molt interessants, i els terminis d’inscripció estan oberts!

La Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara et convida a que entris a l’any nou d’una manera molt especial. Amanecer 2012 et dóna la possibilitat de gaudir del Nadal en un ambient diferent: els campaments de Tindouf, al costat de la població refugiada sahrauí.
Quan? Del 28 al 2 de gener.

Jarit organitza viatges de turisme responsable al Marroc, Senegal i Algèria. Contacta amb l’organització per tenir més informació.
Quan? Del 27 de desembre al 7 de gener.

Des d’AIPC Pandora organitzen Viatges Solidaris de Turisme Responsable per Nadal, i s’emmarquen dins una temàtica concreta que és la que es pretén conèixer. Aquest any pots conèixer les cooperatives de dones al Marroc o la vida i cultura de les persones refugiades a Cisjordània (Palestina).
Quan? Del 30 de desembre al 8 de gener.

En col·laboració amb SETEM, l’agència de viatges Tarannà Turisme Responsable al llarg de l’any ofereix un programa de diferents Rutes Solidàries a països d‘Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i Europa amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat social de diferents destinacions i visitar les principals organitzacions locals que treballen pel desenvolupament, els drets humans i la justícia social. I en concret, aquest cap d’any pots viatjar al Senegal o a Egipte.
Quan? Del 27 de desembre a determinar.

Ethnic et proposa fer una ruta solidària a Gàmbia i descobrir un país africà amb un gran valor cultural i mediambiental. Les activitats es basen en l’economia local i en la conservació mediambiental; mitjançant aquestes rutes es dóna suport a petits projectes de gent local i al mateix temps es gaudeix d’un turisme responsable que permet estar en contacte amb la cultura autòctona del país.
Quan? Del 27 de desembre al 4 de gener.

CERAI prepara una estada solidària al Marroc, on podràs participar de diverses activitats, que t’introduiran en la cultura local i et permetran conèixer la seva gent, abordant diferents realitats i lluny dels tours organitzats i els paquets en complexos hotelers.
Quan? Del 27 de Desembre de 2011 al 3 gener 2012

L’associació Terra, Aigua i Sol organitza un viatge solidari al Perú, amb una durada de 17 dies i visitant els projectes educatius de l’associació Giordano Liva a Cusco.
Quan? Del 26 de desembre al 10 de gener.

Les contraparts de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina (XEP) han organitzat camps de voluntariat per a finals de desembre a Palestina (Cisjordània). Pots triar entre dos opcions, participar en un camp de treball a Nablus on realitzaràs activitats diverses vinculades al treball comunitari, cultura i arts, educació, esport, etc.; o bé formar part d’un seminari de formació política a Bethlehem. Si estàs interessada, pots contactar amb l’organització a través del correu electrònic xarxa(arrova)palestina.cat abans del divendres 09/12/2011.
Quan? Entre el 26 de desembre i el 5 de gener.

I en el cercador de camps de Servei Civil Internacional de Catalunya trobaràs desenes d’oportunitats de voluntariat internacional per a aquest Nadal. Algunes propostes són molt interessants, per exemple, pots: passar el Nadal i el Cap d’Any treballant temàtiques de Pau a Reykjavik, o fer un voluntariat a Irlanda donant un cop de mà i aprenent amb l’Associació Irlandesa de persones minusvàlides. També pots viatjar a Sierra Leone per participar en els treballs de construcció d’una casa rural i una casa de camp i col·laborar amb l’escola de la Comunitat VWASL /font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada