diumenge, 22 de gener del 2012

Què és una Ecoxarxa?

Una Ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.  

A més, una Ecoxarxa fomenta l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, permet cobrir les necessitats bàsiques sense necessitat d’utilitzar l’euro, crea mecanismes de suport entre les persones i permet a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.

La seva característica més distintiva és l’ús d’una moneda social, també coneguda com: sistema de canvi local (moneda local o comunitària). Permetre el funcionament d’un sistema d’intercanvis multi recíprocs a la regió, sense fer ús dels diners. La moneda social vol ser una alternativa local al sistema monetari hegemònic per a l'intercanvi de béns i serveis. Promou una economia solidària i ètica, que dona suport al desenvolupament del comerç local, el consum de proximitat i agricultura biològica.

A Catalunya hi ha diferents Ecoxarxes que funcionen:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada