dimecres, 11 de maig del 2011

Decàleg reivindicatiu de les ONG per a les eleccions municipals












Les ONGD iniciem la precampanya electoral

ESCULL les persones primer, la crisi no és excusa

Tenim 10 propostes per lluitar contra la pobresa i les desigualtats al món.

Contra la pobresa, ESCULL un govern:

1. Solidari, que assumeixi públicament compromisos amb les persones més empobrides i vulnerables, d'aquí i d'allà.

2. Que inverteixi en les persones més empobrides i vulnerables, que no retalli la despesa social i busqui noves fonts d'ingressos. Que assumeixi dedicar el 0,7 del seu pressupost consolidat a Ajut al Desenvolupament el 2015.

3. Que busqui assolir el major consens en la lluita contra la pobresa i la mantingui fora del debat partidista, a través de la firma/compliment del Pacte contra la Pobresa.

4. Que doni suport a les organitzacions socials com un actor clau en l'exercici democràtic, per ser les més properes a la ciutadania.

5. Que impulsi l'Educació per al Desenvolupament i la Sensibilització, com una eina imprescindible en la generació de consciència crítica i en la lluita contra la pobresa.

6. Coherent, que tingui com un principi orientador de l'acció del conjunt del seu govern la solidaritat, la justícia social, les polítiques actives per al desenvolupament, un desenvolupament sostenible i la defensa dels drets humans.

7. Obert a la participació de la societat civil en la construcció de les polítiques públiques, priorizant la creació, i, en el seu cas, la consolidació dels òrgans de participació amb caràcter no només consultiu sinó preceptiu.

8. Transparent, que rendeixi comptes de cara a la ciudadania, fent pública l'execució presspostària i la memòria anual.

9. Eficaç en la gestió, amb mitjans suficients per assolir l'impacte més positiu en la vida de les persones més empobrides i vulnerables.

10. Compromès amb l'eradicació de la pobresa extrema fins al 2015, implicant tota l'acció de govern cap a aquest objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada